Primeri rešitev« nazaj

Nadzor napajalnih sistemov preko GPRS

Na lokacijah brez obstoječih komunikacijskih poti lahko za nadzor uporabimo GPRS storitev mobilnega operaterja. GPRS omrežje omogoča 24/7 zvezo z oddaljenim objektom in s tem neprekinjen nadzor nadzorovane opreme. Za optimalno izkoriščanje možnosti, ki jih ponuja mobilni operater je v sistem vključena tudi možnost komunikacije preko GSM omrežja, ki se uporablja le v izjemnih primerih. Prav tako je možnost pošiljanja alarmov s SMS sporočili iz objekta do vzdrževalnega osebja glede na težo alarma.

Za vzdrževanje GPRS prenosnih poti skrbi podjetje Sitel skupaj z mobilnim operaterjem. Med podjetjem Sitel in mobilnim operaterjem je vzpostavljen stalen VPN tunel, ki omogoča izvajanje dveh osnovnih funkcij:
- administriranje oz. skrb za obratovanje prenosne poti preko GPRS in
- komunikacijo nadzornega računalnika z nadzorovano opremo.

Za zagotavljanje statičnih IP naslovov skrbi t.i. RADIUS strežnik. Na osnovi preverjanja autorizacije posameznih GPRS vmesnikov s SIM kartico dodeljuje ustrezne IP naslove.

Nadzorna aplikacija trenutno teče na Linux strežniku in hkrati podpira več WEB odjemalcev.

Na ta način stranka potrebuje samo:
- dostop do interneta
- WEB brskalnik
- e-mail naslov

Uporabnik se preko WEB odjemalca poveže na Sitelov strežnik preko ustreznega uporabniškega imena in gesla. Po uspešno opravljeni prijavi lahko dostopa do trenutnega stanja napajalnih sistemov.
Podprto je tudi alarmno sporočanje v primeru napak na objektih. Prav tako je z arhiviranjem vseh zbranih analognih vrednosti omogočen t.i. Performance Management. Datoteke z zajetimi vrednostmi lahko uporabnik uvozi v Microsoft Excell in na osnovi obdelave izdela poljubna poročila.

Za več informacij o nadzoru napajalnih sistemov in ostale opreme vas prosimo, da nas kontaktirate.

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.